Vogelwering dakpannen & dakgoot

Vogelnesten schoorsteen

Vogelnesten kunnen u een hoop narigheid bezorgen. Wanneer uw schoorsteenkanaal niet beschermt is kunnen er vogels gaan nestelen. Deze nesten veroorzaken een verstopping in het kanaal en kunnen er voor zorgen dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Ook bij ontluchtingskanalen kan het problemen veroorzaken omdat het de ontluchting van het kanaal blokkeert. Het is verstandig om jaarlijks u schoorsteen te laten controleren op vogel nesten indien er nesten aanwezig zijn, deze te laten verwijderen. Na het verwijderen van de nesten is het natuurlijk verstandig om het kanaal af te dekken zodat er in de toekomst geen vogels kunnen nestelen. Hiervoor zijn er verschillende soorten schoorsteenkappen.

Vogelnesten Pannendak

Een veelvoorkomend probleem is een vogelnest onder de onderste rij dakpannen. Doordat er bij de meeste daken een kleine opening zit tussen het dakbeschot en de onderste rij dakpannen, vinden de vogels een weg naar binnen en pikken de isolatie weg en gaan zich nestelen op uw dakbeschot. Dit zorgt voor schimmels en houtrot. Als u merkt dat er zich vogels nestelen onder uw dakpannen dient u direct actie te ondernemen, want als u de vogels laat zitten zorgt dit ervoor dat ze een groter deel van uw dak gaan gebruiken.


Vogelwerende dakvoetprofielen

Het voorkomen van vogels die zich nestelen onder uw dakpannen kunt u doen door gebruik te maken van vogelwerende dakvoetprofielen. De dakvoetprofielen worden geplaatst op de eerste panlat. Doordat deze dakvoetprofielen uitsteeksels hebben waar de dakpannen overheen vallen, kunnen de vogels op geen enkele mogelijkheid nog onder uw dakpannen komen. Een bijkomend voordeel van het plaatsen van vogelwerende dakvoetprofielen is dat het spatwater vanuit de dakgoot tegengaat. Als er in uw dakgoot water staat en het gaat regenen, levert dit spatwater op die onder de eerste rij dakpannen tegen het dakbeschot aan spat. Door de vogelwerende dakvoetprofielen wordt dit tegengegaan, omdat deze profielen het spatwater tegenhouden.

Vragen over Vogelwering dakpannen & dakgoot?

Of gewoon liever persoonlijk contact?
Laat uw gegevens achter en wij bellen u


Schatsbergen dakrenovatie & onderhoud

Door de jaren heen hebben wij ruime ervaring en deskundigheid opgedaan met diverse dak systemen. Wij staan voor waterdichte oplossingen van hoge kwaliteit en durven uitdagende projecten aan te pakken.

Schatsbergen dakrenovatie-onderhoud is uw specialist in dakwerken, dakrenovatie en dakonderhoud. Bij ons staat kwaliteit en Klant tevredenheid groots in het vaandel zo wordt iedere klant tevreden geholpen.


  • 24/7 spoedservice

  • Kwaliteits materialen

  • 10-jaar garantie op uw dak

  • Gratis dakinspectie
Tevreden klanten dat telt!
Altijd een medewerker bij u in de buurt

Altijd een vestiging bij u in de buurt
Google Beoordelingen
5,0
Bel ons direct! Bereikbaar via WhatsApp