Schoorsteen renovatie

De schoorsteen vormt een zwakke plek in de verdediging tegen regenwater. Met name in oudere huizen zijn vochtplekken op plafond en muur rondom de schoorsteen dan ook een bekend verschijnsel. Is de schoorsteen gescheurd of zo verweerd dat de bakstenen poreus geworden zijn, dan is de enige oplossing het afbreken en opnieuw opmetselen van de schoorsteen. Wanneer de bakstenen zich nog in goede staat bevinden. Maar het voeg werk zich in slechte staat bevind met bijzonderheden zoals Afgebrokkeld (onderbroken voegwerk) en verzand (poreus geworden is) dient de schoorsteen opnieuw te worden gevoegd. Wanneer u uw schoorsteen niet tijdig voegt kan dat lekkage tot gevolg hebben of tot losliggende bakstenen die vanaf uw schoorsteen naar beneden vallen.

Plateau renovatie

Het schoorsteenplateau is de bovenzijde van de schoorsteen. Het schoorsteen plateau is in de meeste gevallen van specie gemaakt. Door temperatuurwisselingen van koud naar warm (en andersom) komt het regelmatig voor dat het plateau gaat scheuren afbrokkelen of zelfs los komt te zitten. Dit komt door het uitzetten en weer inkrimpen van de schoorsteen. Dit kan lekkage tot gevolg hebben. Door dit te laten controleren en wanneer nodig is te repareren, kan dit voorkomen worden.

Wees verstandig en laat uw schoorsteen jaarlijks controleren.

Impregneren schoorsteen

Het laten impregneren van uw schoorsteen of gevel voorkomt schimmel- en vochtproblemen in uw woning. De impregnatie van uw schoorsteen of gevel zorgt voor een waterafstotende laag en heeft een brandwerende werking. Tevens voorkomt het impregneren van uw gevel of schoorsteen dat het regenwater in uw voegen of stenen dringt, wat bij vorst kan zorgen dat het water uitzet in uw stenen of voegen. Door uw schoorsteen of gevel te laten impregneren voorkomt u deze problemen. Wij gebruiken uitsluitend een milieuvriendelijk impregneermiddel op waterbasis, toepasbaar op bestaand en nieuwe metselwerk van baksteen, betonklinkers, kalkzandsteen of beton. dit voorkomt het algen, vuil en mos.

Schoorsteen verwijderen

Wilt u uw schoorsteen laten verwijderen, omdat de schoorsteen niet meer wordt gebruikt of deze niet meer te renoveren is? Schatsbergen dakrenovatie-onderhoud verwijdert de schoorsteen met grote zorg.

Vragen over Schoorsteen renovatie?

Of gewoon liever persoonlijk contact?
Laat uw gegevens achter en wij bellen u


Schatsbergen dakrenovatie & onderhoud

Door de jaren heen hebben wij ruime ervaring en deskundigheid opgedaan met diverse dak systemen. Wij staan voor waterdichte oplossingen van hoge kwaliteit en durven uitdagende projecten aan te pakken.

Schatsbergen dakrenovatie-onderhoud is uw specialist in dakwerken, dakrenovatie en dakonderhoud. Bij ons staat kwaliteit en Klant tevredenheid groots in het vaandel zo wordt iedere klant tevreden geholpen.


  • 24/7 spoedservice

  • Kwaliteits materialen

  • 10-jaar garantie op uw dak

  • Gratis dakinspectie
Tevreden klanten dat telt!
Altijd een medewerker bij u in de buurt

Altijd een vestiging bij u in de buurt
Google Beoordelingen
5,0
Bel ons direct! Bereikbaar via WhatsApp